Att återvinna en bil

Har du funderat någon gång på hur det går till vid en bilskrotning? Ser du framför dig en stor maskin som greppar bilen och sedan säger det kabom? Det är omodernt. Idag är processen annorlunda.

Det finns alldeles för många bilar i Sverige. De står och ser döda ut på din tomt och på din grannes. De vilar i skuggan av björkar, häggar och granar. De förfular naturen och gräset växer högt och döljer att mössen gjort bilen till sitt hem. De är klassade som miljöfarligt avfall.

Efter några år utomhus, trasiga och eländiga, i ruskväder och stekande sol, börjar de falla sönder. Rosten tuggar vidare på skärmar och däcken är numer kala och platta. Vad som är värre är att de börjar läcka diverse obehagligheter. Kylvätska och olja och annat du verkligen inte vill ha på din tomt där det springer både barn och husdjur.

Den moderna bilskroten

Idag vill bilskroten göra lite mer än de gjorde förr. En modern bilskrot har både kunskaper och möjlighet att ta hand om din skrotbil på ett korrekt sätt. Det enda du behöver göra är att ställa av bilen och lyfta luren för att få den hämtad.

En bil som ska skrotas plockas isär i sina beståndsdelar. Den töms på miljöfarliga vätskor och alla användbara delar och komponenter tas om hand. Sedan delas den i mindre bitar som sorteras efter material innan allt återvinns på lämpliga sätt. Det är en vinst för miljön och för samhället att skrotbilar tas om hand. Vi tipsar att läsa vidare på denna sida: https://www.bilskrotvästerås.se

15 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna