Behandla ditt motorcykelkörkort med respekt

Ett motorcykelkörkort är inget värt om du kör för fort och därmed blir av med det igen. Körkortet ska vara ett bevis på att du respekterar medtrafikanter och lagar. Det är en kort du borde hedra.

Det finns olika saker du kan göra för att sätta dig i respekt. Ett sätt är att visa sig på styva linan och ta stora, till och med livshotande, risker. Det var precis vad motorcykellegendaren “Ghostrider” gjorde i början på 2000-talet i Stockholm. Han filmade sig själv när körde i osannolika hastigheter. Bland annat körde han från Stockholm till Uppsala, en sträcka på nästan sju mil, på under 15 minuter. Översatt i snitthastighet höll han en fart på 273 kilometer i timmen. Vem som nu än dolde sig bakom artistnamnet Ghostrider hade han förstås blivit av med körkortet direkt om polisen fått tag i honom. För dig som faktiskt försöker ta MC-kort i Stockholm ska du nog inte använda honom som inspirationskälla.

Är det värt att riskera?

Det är trots allt ingen barnlek att ta MC-körkort. För det första måste du vara 19 år och sex månader innan det ens kan bli aktuellt. Dessutom måste du ha haft ett vanligt körkort för personbil i ett och halvt år före du får lov att köra upp till det efterlängtade MC-kortet. Därefter väntar såklart många timmars övningskörning och minst lika mycket teori. Är det verkligen värt att riskera allt det arbetet, plus skyhöga böter, på en vansinnesfärd som dessutom försätter alla dina medtrafikanter i livsfara?

19 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna