Bilar med defekter går att sälja

En bil som är defekt bör köras till bilskroten. Har man inte orken kan man sälja en defekt bil till en uppköpare. De både värderar och hämtar bilen. Pengarna betalas direkt in på kontot.

I barnlåten ”Hemma på vår gård” är bilen verkligen defekt på alla sätt. Det saknas både ratt och däck, och motorn den är väck. Bilen i sången är definitivt trasig – det är bara karossen som är kvar. Det är långt ifrån den enda defekta bilen i vårt avlånga land som bara står och rostar. Egentligen ska man köra bilar som är defekta på skroten. Men ibland går orken ur innan man ens hunnit tänka ordet ”bilskrot”.

Defekt bil till salu

Har man humor så kan man säkerligen sätta in en annons på en köp och sälj-sida där man säger sig sälja en defekt bil. Ju knasigare annons, desto fler som uppmärksammar den. Man kan berätta att blinkersoljan aldrig är påfylld, så den är svår att blinka med. En tidigare bilförare var så kort så ratten användes som bitring med tillhörande tuggmärken.

Kanske får man den såld till någon som tycker annonsen är rolig. Mest troligt är att någon av kvällstidningarna uppmärksammar den och att man får sina 15 minuter av berömmelse. Sedan står man där ändå med sin skrotbil. Då är det skönt att bara ringa numret till firman som gärna köper defekta bilar. De hämtar den oavsett skick och betalar det den är värld. Kanske blir pengarna en ny grundplåt till nästa bil?

29 Nov 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna