Bildemontering Örebro - skrota bilen på rätt sätt

Dags att skrota bilen och investera i en ny sådan? Ingenting varar för evigt och vad gäller bilar så blir detta väldigt tydligt. I förhållande till hur mycket en bil kostar så håller de förvånansvärt kort tid och detta oavsett hur man sköter om dem. Men, oavsett vilket: det kommer en dag då det är dags att säga adjö till din gamla bil och då den dagen kommer så är det också dags att boka in en tid för bildemontering i Örebro.

Varför? Varför en bildemontering i Örebro då man kan göra som många andra och bara ställa bilen på ett ställe där ingen hittar den? Av förklarliga skäl. En bil och allt som ryms i denna - metall, plast, olja, bensin och så vidare - är ingenting som naturen klarar av att bryta ner. Lämnar du din bil ute i skogen så begår du ett brott mot miljölagen och där du i och med detta också riskerar böter - eller fängelse i upp till ett år. Det sunda förnuftet bör avskräcka från ett sådant märkligt beslut, men om inte detta sker så finns det alltså även en juridisk aspekt att ta hänsyn till.

Väljer du en bildemontering i Örebro så väljer du också väldigt många fördelar. Vi tittar på några av dessa:

  • Du gör miljön en tjänst. En bildemontering i Örebro styckar upp bilen i delar och sorterar ut dessa för återvinning på rätt sätt. All olja och bensin separeras från bilen och återvinns i enlighet med de lagar och regler som finns. Exempelvis aluminium och stål skickas till ett smältverk där de sedan - efter nedsmältning - kan användas på nytt. Du bidrar till ett positivt kretslopp!
  • Du gör andra en tjänst. Att en bil gått sönder innebär inte att varje separat liten del är ur funktion. Tvärtom: handlar det inte om en rejäl olycka så finns det alltid fullt fungerande bildelar som kan tas om hand och köpas av andra. Detta är för övrigt ett bra tips. Om du själv är på jakt efter någon speciell bildel och vill köpa den till ett bra pris - då är en bildemontering ett riktigt bra stopp längs vägen. Där finns det mesta du behöver.
  • Du får ett kvitto. Det är en viktig del. För att du ska kunna avregistreras som ägare till en bil av Transportstyrelsen så krävs det att ett kvitto på en demontering finns. Viktigt är därför också att du besöker en auktoriserad bildemontering i Örebro och inte exempelvis tar en bilskrot som saknar auktorisering.
1 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna