Bilskrot med miljöansvar i Södertälje

När du lämnar en trasig eller krockskadad bil till en bilskrot i Södertälje gör det att du inte bara blir av med problemet, du gör dessutom miljön en tjänst eftersom bildelar kan återanvändas.

På en modern bilskrot i Södertälje är de noga med att ta hand om allt som kan vara miljöfarligt i en bil. De tappar ut giftiga vätskor, drivmedel och olja för att sedan transportera det till deponi så att det inte hamnar i naturen. Äldre bilar kan läcka miljögifter i marken bara genom att stå parkerade ute så de behöver åtgärda det så snart bilen kommit in.

Alla bilar som kommer in är inte gamla. En del går bara inte att köra eftersom de blivit krockskadade på ett sätt som inte är lönsamt att laga. Den typen av bilar betalar de för eftersom det finns värdefulla delar, exempelvis katalysatorer som går att sälja som reservdelar.

En auktoriserad bilskrot i Södertälje återvinner det mesta av en bil

En bilskrot skall vara auktoriserad, det garanterar att de återvinner det mesta av din bil. Det första de gör är att demontera bilen och ta tillvara på detaljer som går att sälja som reservdelar.

Backspeglar, strålkastare, fälgar och dörrar är exempelvis detaljer som många efterfrågar. Alla reservdelar registreras så att det ska bli lätt att hitta dem när någon kommer för att köpa.

När man plockat bort inredning och reservdelar i bilen återstår väldigt mycket metall som går att återvinna. Metallen sorteras och transporteras sedan till en metallskrot för att smältas ner och återanvändas. Mer om bilskrot finns på: https://www.bilskrotsödertälje.se

27 Feb 2022

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna