Bilverkstad Huddinge - så hittar du rätt

Hur ska man egentligen tänka om man är i behov av en bilverkstad i Huddinge? Det finns många olika faktorer som spelar in i valet, men först och främst så ska vi också reda ut den eviga frågan om huruvida det verkligen går att lita på en bilverkstad?

Den frågan blev aktuell i och med att Kalla Fakta sände ett reportage där man lämnade in en bil med ett känt - och enkelt åtgärdat - problem till olika bilverkstäder. Syftet var att se om dessa verkstäder löste problemet till rätt pris - och resultatet var skrämmande att se.

Tyvärr visade det sig att många hittade på en massa fel och kom med prisuppgifter som var extremt mycket dyrare än vad de borde vara. Detta cementerade en bild av en bilverkstad som ohederlig - men det skapade även en väg framåt för branschen där en slags självsanering skedde.

Säkrare att välja bilverkstad idag

Idag - många år senare - är det säkrare att välja en bilverkstad i Huddinge än tidigare, men det finns fortfarande all anledning att undersöka lite innan man lämnar in bilen - oavsett om det sker för service eller exempelvis reparationer. Här nedan kommer några tips om hur denna undersökning kan se ut:

  • Auktoriserad bilverkstad i Huddinge. Kolla alltid att den bilverkstad du väljer är auktoriserad. Det innebär att verkstaden lever upp till de krav tillverkare ställer. En trygghet!
  • Referenser och omdömen. Kolla alltid på exempelvis internet om hur kundomdömen ser ut.
  • Fasta priser. Du vill ha ett fast pris för jobbet och en förklaring om vad som ska göras - och vad alla delar kostar. Du vill inte mötas av en faktura som är större än du räknade med och som är saltad.
  • Jämför. Du kan med fördel också jämföra kostnaden hos olika verkstäder och se över prisbilden. En second opinion är alltid av värde.
  • Magkänslan. Hur ser lokalerna ut? Hur är servicen? Hur är bemötandet? Känns det dåligt i magen? Välj en annan bilverkstad i Huddinge!
9 Jul 2023

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna