Bilverkstad Kungsholmen - hitta en trygg plats för din bil

Som bilägare i Stockholm så har man lite mer planering vad gäller exempelvis service och reparationer framför sig. Dels så handlar det om att det finns ett större urval av bilverkstäder och dels också om både varierande priser och kvalitet. Att alla möjliga alternativ dessutom ligger utspridda över hela Stockholm gör saken ännu svårare. Hur ska man man då agera för att hitta rätt? Finns det exempelvis ett värde i att välja en bilverkstad på Kungsholmen snarare än att välja en utanför tullarna?

Det första man ska tänka på är att välja en auktoriserad bilverkstad och genom detta exempelvis erhålla en högre kvalitet. En Godkänd Bilverkstad är en bilverkstad som klarar av en årlig kvalitetskontroll och som når upp de krav som ställs av Konsumentverket. Här kan man direkt ställa sig frågan om detta verkligen är nödvändigt? Svaret är ett rungande ja.

Välj en trygg bilverkstad på Kungsholmen

Få områden har haft så stora problem som just bilverkstäder där man sett att priserna varit ytterst varierande och där även andra problem kommit upp till ytan. Senast genom ett reportage av Kalla Fakta där olika bilverkstäder diagnostiserade en frisk bil och där olika problem med bilen ändå hittades - och där kostnaderna för reparation skulle vara skyhöga. Ärlighet har inte varit ett ledord i branschen och därför är initiativet med Godkänd Bilverkstad ett välkommet inslag.

Man kan även kolla om en exempelvis en bilverkstad på Kungsholmen tillhör en större kedja - exempelvis Mekonomen - då även det är ett tydligt tecken på att man når upp till olika kvalitetskrav.

I övrigt? Välj en bilverkstad som du känner dig trygg med för din årliga bilservice och som kan erbjuda dig olika - mindre som större - reparationer till schyssta priser. Du ska känna att du inte blir skinnad varje gång det är dags att serva bilen. Tvärtom: du ska känna att en bilverkstad på Kungsholmen och de anställda där gör sitt yttersta för att pressa ner priserna. Exempelvis genom att erbjuda begagnade reservdelar snarare än att prångla på dig nya - svindyra - sådana. Man kan jämföra valet av bilverkstad med valet av en tandläkare. Du ska känna att du är i trygga händer. Om sedan din bilverkstad ligger på Kungsholmen eller ute i Rissne är egentligen sak samma. Läs mer om bilverkstad på den här hemsidan: http://www.mekonomen-bilverkstad.se/

10 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna