Bra vägar med asfaltering i Stockholm

Vill man slippa skumpiga vägar som skvätter upp smuts på bilen i Stockholm så ska man satsa på asfaltering. Ett mycket vanligt och populärt ytskikt idag.

Den som provat att köra bil, cykla eller gå på en asfalterad väg i Stockholm kan få något av en chock när underlaget plötsligt består av något annat ytskikt. Det finns gator som är belagda med kullersten, gatsten, grus eller så är de inte belagda med någonting utan har endast jord som ytskikt.

Genom asfaltering får man en jämn yta som är bekväm att åka och gå på, men man slipper även bli smutsig av den jord som annars hade stänkt upp. Det blir även betydligt mycket halare så fort det regnar eller blir kallt. Med andra ord finns det många fördelar med asfalt framför andra slags ytskikt på vägar och gator.

Asfaltering som lösning i Stockholm

Idag är alla större vägar asfalterade, och även många gator. Det är ett material som många har vant sig vid, men ändå kan det uppstå stor irritation när det är dags för renoveringar av alla ytskikt. I stora städer som Stockholm har man valt asfaltering som lösning på väghållningen på alla stora gator, men man har ändå valt att behålla stensatta gator här och var.

Hur kommer det sig då att man har asfaltering som en god lösning men ändå behåller stensatta gator? Eftersom de stensatta gatorna oftast är mycket gamla så har det en kulturell betydelse. Därför behåller man dessa där man kan och asfalterar där det går. Läs vidare om ett asfalteringsföretag här: www.asfalteringstockholm.nu

4 Dec 2022

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna