En fräsch bil

När bilen tappat stilen är det dags för rekond. När utsidan och insidan är lika ofräscha är det dags. Funderar du på att sälja din bil är det nödvändigt, vill du fortsätta köra den själv likaså.

Ingen i hela världen blir gladare av en skitig bil. När det gäller utsidan ser det för det första otroligt trist ut. Något gråmatt kommer rullande och när den kommit fram ser man stänken efter asfalt och gamla insekter. Öppnar du dörren och kikar in blir det inte ett dugg roligare.

En ovårdad interiör och exteriör är inte bara en fråga om utseende heller. Livslängden på det mesta påverkas negativt om du inte håller ordning, och bilen behöver bilvård. Lacken blir mer sliten och förlorar i färg och glans. Klädsel och övrig inredning slits och det blir svårt att putsa upp allt till den forna glansen.

Vad händer vid en rekond?

Vid en rekond i Göteborg startar allt med en utvändig handtvätt. Bilen blir schamponerad och man använder avfettning. Trösklarna rengörs och fälgar och däck får en extra omgång. Det är ju nertill som det kommer mest smuts! Vaxning och helpolering kommer därnäst. Bilen ska helst se fabriksny ut.

Samma omsorg ges kupén. Den dammsugs och samtliga ytor rengörs och torkas av och fönstren tvättas noggrant. Om du vill kosta på lite extra finns doftsanering, kemtvätt och motortvätt som tillval.

En ren bil är en bil du gärna vill köra. Om bilen ska säljas är en nyrekondad bil också en bil många andra vill köra.

10 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna