Fördelar och nackdelar med att köpa bil privat eller av bilhandlare

Att köpa en begagnad bil är alltid lite nervöst då man så klart vill göra en bra affär. Det gäller därför att läsa på ordentligt för att undvika misstag och ha koll på de regler som gäller.

Att köpa en begagnad bil i stället för en ny kan verkligen löna sig och man kan få mycket bil för pengarna. Men för att köpet av bilen ska bli både bra och tryggt gäller det att läsa på om olika årsmodeller och vad man ska se upp med. Denna information hittar man enklast på nätet, där också Bilprovningen lägger ut listor på årsmodeller och typiska fel.

Genom att köpa av en bilhandlare skyddas man av konsumentköplagen, vilket man inte gör om man handlar privat. Men att köpa privat är ofta det billigare alternativet och man har även större möjlighet att få veta bilens historia och hur den har körts.

Så undviker man fällorna

Fördelen med att handla av en bilfirma, som exempelvis Luleå Bil & Motor AB, är att man har tre års reklamationsrätt och att konsumentköplagen gäller. Det ingår också alltid en garanti som täcker eventuella dolda fel etc. Man riskerar heller inte att bli lurad eller att köpa en stulen bil, eller att få en massa skulder knutna till bilen med sig i köpet. Det är dock viktigt att komma ihåg att oavsett om man köper en begagnad bil privat eller hos en bilhandlare, ska man alltid skriva ett ordentligt köpekontrakt.

2 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna