Glöm inte undersidan!

En helt ren bil ser mycket snygg och fin ut. Men biltvätt gör man inte bara för bilens skönhets skull. Tvätta bilen på ett sätt som gör att den håller sig längre och behöver repareras mindre.

Det är lätt att tänka på att tvätta en bil för att den ser smutsig ut och att man blir smutsig på händerna när man tar i den. Men många glömmer bort att bilens undersida också behöver tvättas. I en biltvätt i Stockholm kan man välja ett tvättprogram som tvättar bilens underrede. Det är viktigt att man ibland väljer det programmet. Speciellt under vintern och på våren, när bilen har fått en massa smutsig snö och vägsalt på sig.

Hålla undan rosten

Tvätt av bilens undersida gör att bilen håller sig i ett bättre skick och inte rostar lika snabbt. Allt vägsalt och annat, som bilen får på sig under turer på vägarna, gör att bilen inte mår riktigt bra. När en rengöring och underredsbehandling sker så kommer bilen hålla längre. Passa på att vara med vid nästa bilbesiktning för att se hur bilen ser ut undertill. Och fråga gärna också vad som är påverkan av dåligt underhåll av bilens underrede.

Med en liten slant som spenderas på rengöring varje år kan man bespara sig många tusenlappar i lagning framöver. Det gäller även för bilens rengöring i stort. Grus, smuts och vägsalt sliter på bilens lack och gör att repor kan uppkomma som kan ge rosten ett utrymme. Så ta hand om bilen med biltvätt!

20 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna