Halkbana en viktig del av körkortsutbildning i Stockholm

Att inte ha provat vinterväglag innan man ska ge sig ut på vägarna är riskabelt. Därför är det tur att halkbana ingår i körkortsutbildning i Stockholm.

Förr i tiden kunde man ta körkort utan att behöva ge sig ut på vinterväglag. Mindre orter hade inte tillgång till halkbana till skillnad från städer som Stockholm. Möjligheten kunde ibland finnas att boka tid på en sådan på annan ort men det var inget krav. Den som körde upp när vägarna var bara var därför ovan vid halkan när vintern kom. Något som satte både föraren och medtrafikanterna i fara.

Allt detta var något som Eriks pappa berättade efter att sonen med nöd och näppe hållit sig på vägbanan när de åkt för att fiska. I en kurva släppte däckens grepp och bilen gled. Då hade de kört långsamt och Erik hade snyggt kunnat styra bilen rätt igen. Som tur var fick de inget möte just då.

Halkbana i Stockholm en trygghet

Visst hade Eriks puls gått upp en hel del när det hände. Men då han kört på halkbanan i Stockholm samt övningskört en del under vinterhalvåret visste han hur han skulle agera.

Måndagen därpå skröt hans pappa om sonens lugna hantering av incidenter under förmiddagsfikat. Han hade inte alls varit orolig då han visste att Erik är en duktig bilförare. Bättre än han själv, tillade han till de andras förvåning. Han som aldrig annars skulle erkänna något sådant. Men, påpekade han, han hade varit bättre om det funnits halkbana när han tog körkort. Du kan läsa om att åka halkbana här: www.halkbanastockholm.biz

3 Apr 2022

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna