Handledarkurs för dig som kan och vill i Stockholm

När ditt barn har börjat bli vuxen är det dags att ta körkort. Körkort ger alla frihet och är praktiskt. Har du möjlighet att vara handledare? Då behöver du gå en handledarkurs i Stockholm.

Ditt barn är på väg ut i världen. Både mentalt och fysiskt. På väg mot vuxenlivet. Kanske är personen ifråga inte fullt lika vuxen som den tycker själv, men ändå. Det kommer. Tätt förknippat med viss ålder är förmågan och rätten att framföra fordon. Du kan hjälpa till.

När någon du känner vill att du ska handleda dem på vägen till körkortet behöver du gå en handledarkurs. Det är inte bara nyttigt och ger dig rätt redskap för att kunna vara handledare, utan det är lag på den sortens utbildning. En handledarkurs hos Globens Trafikskola ger dig verktyg och en annan sorts erfarenhet.

Lite fakta om handledarkurs

När du går en handledarkurs ställs vissa krav för att du ska kunna bli godkänd. Du måste till exempel vara minst 24 år och haft giltigt körkort för fordonet i fem år. Du får inte heller vara dömd för något allvarligt brott. Du ska vara kunnig och skicklig i att framföra fordonet.

Som handledare behöver du tänka på fler saker än bara det rent kunskapsmässiga. Tålamod är en. Du vill inte stressa din elev att göra fel. I bilen är du lärare, inte förälder eller vän. Prata med din elev och förklara moment allteftersom. Den stora belöningen får du när ditt barn eller din vän tar körkort med din hjälp.

8 Nov 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna