Med hjälp av dekor blir din bil en rullande reklampelare

Med dekor kan du enkelt skriva företagsnamnet på tjänstebilen eller skapa olika reklambudskap för butikens fönster. Här kommer några handfasta tips och råd.

Med dekor, eller folieringar som det också kallas, kan man enkelt skriva företagsnamn, logotyper eller andra budskap på taxibilar, hantverksbilar, budbilar, bussar, tåg, med flera. På så vis blir fordonet en rullande reklampelare eller anslagstavla. Möjligheterna är i stort sett oändliga och det är möjligtvis bara fantasin som sätter stopp.

Folie finns i många olika kulörer och kan även vara mönstrad. Vill man hamra in ett budskap med en tillfällig kampanj kan det vara en god idé att foliera hela fordonet. Då får man störst effekt och fordonet och budskapet syns verkligen. Men för mer långsiktiga budskap som exempelvis ett företagsnamn på en tjänstebil brukar det räcka med en mindre foliering.

Dekor är ett prisvärt alternativ till en reklamskylt

Vill man foliera sitt fordon ska man kontakta ett företag som är experter på dekor för bilar. Vanligtvis brukar man behöva uppge bilmodell samt var på bilen som dekoren ska placeras. Detta för att företaget ska kunna bedöma dekorens storlek. Ofta kan man få råd och tips på hur man kan designa dekoren för att budskapet ska synas bättre.

Att montera dekor på ett fordon kräver precision och därför ingår detta i priset. Hur mycket det kostar att foliera ett fordon beror på hur stor dekoren ska vara och om hela fordonet ska täckas. Men jämför man med en vanlig reklamskylt som sätts upp på en fasad är dekor både prisvärt och billigt.

20 Sep 2023

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna