När är det dags för skroten?

Förr eller senare är det dags vare sig vi vill det eller ej. Alla bilar ska en dag hamna på skroten. Kanske efter femton år i din trädgård eller bara efter moget övervägande. Vad väljer du?

Idag är en skrotbil långt mycket mer än bara skrot. När den står och rostar på din tomt är den inte bara värdelös utan blir också räknad som farligt avfall. När den hamnar hos bilskroten och blir demonterad och omhändertagen blir den däremot återanvänd och till nytta på många sätt.

Många går och drar på skrotandet alldeles för länge och ursäkterna är många. Det ska återanvändas delar, bilen ska lagas, den kan inte köras… Det är en betydligt bättre idé att inse att bilens glansdagar är över och att det är dags att få bort den från tomten.

Hur går det till att skrota en bil?

Det är väldigt enkelt att skrota en bil. Om bilen inte längre går att köra kan många bilskrotar komma och hämta den istället. Du ska ställa av bilen i samband med detta. Sedan behöver förstås firman som hämtar din skrotbil få med sig registreringsbeviset så de kan avregistrera bilen. Efter att detta är gjort är bilen inte längre ett bekymmer, vare sig för dig eller för miljön.

En bil som anlänt till bilskroten kommer att tömmas på farliga vätskor. Dessa tas sedan om hand så inget hamnar i naturen. Därefter återvinns alla hela komponenter och delar. Slutligen delas bilen i småbitar och sorteras efter metallsort. Klart! Läs mer om bilskrotar på denna webbsida: https://www.bilskroteskilstuna.nu/

9 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna