Skroten tar emot din gamla bil

Hur väl man än tar hand om sin bil kommer man till sist till dagen då den inte orkar längre. En bil är inget man slänger i soporna. Man lämnar den på skroten, där fungerande bildelar tas omhand.

En bil som kommer till skroten ställs bland de andra tusentals bilarna där. Olika skrotar gör på olika sätt, men ett vanligt sätt är att människor sedan själv får gå och leta bland bilarna efter vad de behöver, och även skruva loss det. Är detta inget man har kunskap om själv kan man prata med dem på skroten som säkert hjälper till att ta loss delen. Det kan hända att det blir en liten extra avgift då. På skroten kan man finna det mesta, och även från nyare bilar går det att hitta reservdelar. Det kan vara en bil som blivit krockskadad så pass att den inte går att laga.

Klimatsmart val

Att lämna sin bil på skroten är ett snällare val, och genom att göra detta låter du andra ha en möjlighet att köpa begagnade reservdelar. Detsamma gäller för alla som handlar från skroten. Det finns saker man vill ha nytt, men många delar fungerar utmärkt som begagnade. Ofta finns det mer än en av samma modell inne också, så man kan välja vilken som ser bäst ut. Det är även snällare mot plånboken. Behöver du något till din bil kan du ringa in till olika skrotar för att få både pris och få reda på om just den saken finns tillgänglig.

5 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna