Sluta killgissa – begär bilvärdering

Att få hjälp med bilvärdering är ett bra sätt att undvika att sälja din bil till ett alltför lågt pris. Det vore snopet om du gick miste om pengar i onödan.

Utan kunskap blir du lurad. Du kan gå på världens nit om du inte lär dig sådant som du måste känna till för att hantera en särskild situation. Ta din bil till exempel. Kan du på rak arm säga vad den egentligen är värd och vad du bör begära för den om du skulle sälja den?

Många skulle svara nej på den frågan. Visst, är det så att du råkar övervärdera bilen och ändå få sålt den är det ju kul för dig. Då är det köparen som borde känna sig lurad. Ur ditt perspektiv vore dock det värsta om du skulle gå miste om pengar för att du värderar den för lite.

Bilvärdering ger dig svaren du behöver

Du kan därför lugnt säga att det finns all anledning att känna till din bils rätta värde. Samtidigt kan du inte bara “killgissa” på vad summan bör ligga på. Nej, rimligen bör du fråga någon som faktiskt har koll. Någon som inte gissar – utan som kan ge en uppskattning förankrad i verkligheten.

Med andra ord behöver du någon som kan ge dig en bilvärdering. Någon som kan säga att din bil är värd si och så mycket. Det kommer att ge dig värdefull kunskap när du väl går in i en förhandling då det är dags att sälja bilen. Annars blir du som sagt lurad.

29 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna