Snabbaste turen genom stan

Trafiken i en stor stad är stökig på gränsen till kaotisk. Att ta sig fram med bil tar tid och är rörigt. Kollektivtrafik undviker många. Då finns mopeden som ett enkelt och snabbt alternativ.

Det är inte aktuellt för alla människor att köra bil. Det kan handla om kostnader men det kan också handla om ålder. Idag undviker också många att använda kollektivtrafiken. Den anses vara för fullbelagd och den går inte alltid vid de tider och till de platser som just du vill.

Är du minst 14 år och 9 månader kan du välja att gå en mopedutbildning på en trafikskola. På så vis lär du dig allt om både att manövrera och köra en moped och vilka regler som gäller. Med en moped kan du ta dig fram överallt i stan och vid vilken tid på dygnet du har lust. Moped och mopedutbildning ger dig frihet under ansvar.

Hur går en mopedutbildning till?

Först skaffar du ett körkortstillstånd från Körkortsportalen. Med det i näven beger du dig till en bra körskola. Där tar de hand om dig och ser till att du blir en säker och skicklig mopedförare.

Under din mopedutbildning får du lära dig teori och att manövrera och köra moped. Först inom inhägnat område och sedan ute i den riktiga trafiken. Teoriutbildningen avslutas med ett prov som du måste klara av. Det krävs alltså en insats från din sida, både med teori och körning. Sedan har du din frihet och rör dig som du vill vilken tid du vill.

20 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna