Tänk på detta då ni säljer bilen

Funderar ni på att sälja er bil? Då gäller det att se upp så att ni inte blir lurade. Det finns flera sätt att sälja sin bil på och alla har de sina för- och nackdelar. Här är några saker att tänka på.

Många tycker att det är lite läskigt att sälja sin bil och är rädda för att bli lurade. De senaste åren har också bedrägeribrotten i samband med bilförsäljning ökat kraftigt. Ska man själv sälja bilen via annons är det därför viktigt att man kontrollerar vem den eventuella köparen är genom att be om legitimation. Man ska heller aldrig lämna ifrån sig nycklarna utan följa med i bilen vid provkörning.

De enda helt säkra betalningsalternativen vid en privat bilaffär är att betalningen sker fysiskt på ett bankkontor eller via swish, eftersom man då med en gång ser om pengarna finns på kontot. Att sälja bilen privat betyder mer arbete, men man får oftast ut ett lite bättre pris.

Sälja till bilhandlare

Ett annat sätt att sälja sin bil på kan vara via en bilhandlare. Då slipper man spekulanter som ringer och ställer frågor om bilen och som försöker pruta. Ofta kan man få en kostnadsfri värdering av bilen via deras hemsida men ett egentligt pris går bara att få vid en besiktning på plats. Att sälja bilen till en bilhandlare är ett snabbt och enkelt sätt att bli av med den på och man har lika snabbt pengarna på kontot. Man riskerar heller inte att bli bestulen på sin bil. Läs mer om hur du kan sälja din bil på denna sida: https://www.viköperdinbilsundsvall.se

11 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna