Trafikskola Uppsala - vanliga frågor

Dags att ta tag i körkortet i Uppsala? Att ta ett körkort innebär att man också skapar ett friare liv där man gör sig själv mindre beroende av andra. Körkortet underlättar vardagen och man kan exempelvis skjutsa barnen till olika aktiviteter, man kan storhandla och man kan med lätthet ta sig fram- och tillbaka från arbetet.

Utöver detta så blir exempelvis även längre resor och framtida semestrar enklare. Körkortet kommer också att öppna upp för fler karriärmöjligheter då många jobb har ett sådant som ett absolut krav. Hur ska man då göra för att ta körkort i Uppsala? Vi går igenom några vanliga frågor om detta och hoppas att svaren ger dig nya kunskaper - som följer:

Måste jag anmäla mig till en trafikskola i Uppsala?

Ja, och nej. Ska du köra privat så måste du och din tilltänkta handledare anmäla er hos en trafikskola och genomföra en handledarutbildning i Uppsala innan ni kan sätta igång med övningskörningen. Efter detta - och då ni fått tillstånd från Transportstyrelsen - så står det dig fritt om du vill fortsätta hos samma trafikskola i Uppsala eller enbart köra privat. En handledarutbildning i Uppsala är obligatorisk och den är det av goda skäl: sedan kraven infördes har en halvering av olyckor skett med privat övningskörning. Det säger en hel del.

Kan jag ta körkort snabbt?

Det finns absolut inga garantier, men det finns emellertid utbildningar som är mer komprimerade och sammansatta för en snabbare väg till ett körkort. Att välja en intensivkurs innebär att du på kort tid maximerar antalet lektioner och samtidigt också pluggar teorin. Allt från risktvåa, teori och uppkörning är inbokat. Kostnaderna är högre, men det handlar också om ett upplägg som passar för många äldre personer som kanske inte har tiden som krävs för att ta körkort genom att köra någon gång i veckan.

Jag vill inte köra manuellt - kan jag ta körkort ändå?

Givetvis. Det finns körkort där du endast ges tillstånd att köra automatiska bilar. Idag är det vanligare att man väljer detta. Numera så är automatiska bilar nästan lika vanliga som manuellt växlade sådana och det innebär att det sällan finns några svårigheter att köpa en sådan. Däremot så får du köra både manuellt och automatiskt om du tar ett vanligt körkort. Och, det behöver inte vara så svårt att lära sig hantera en växelspak. Med rätt trafikskola i Uppsala så får du rätt kunskaper!

5 Apr 2023

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna