Uppbyggnad eller återvinning

Som bilmekaniker kan man hamna på olika platser med olika funktioner. Det kan lika gärna vara att bygga en ny bil som att reparera en gammal. Eller att arbeta på en bilskrot med demontering.

Bilmekaniker kanske vid första anblicken kan ses som ett yrke där man endast arbetar med att reparera bilar. Men det finns flera andra funktioner och områden som man kan arbeta med om man vill. Inom bilindustrin finns det en möjlighet att få vara med och stå på fabriksgolvet och få montera helt nya delar på en helt ny bil. En lite annorlunda miljö mot en liten bilverkstad. Men det finns även möjlighet att få arbeta i den andra änden av bilens livscykel. Nämligen när bilen inte är lagningsbar längre utan endast kan användas för återvinning av olika slag.

Plocka bilens olika delar

I stort sett allt på en bil går att återvinna på olika sätt. Batteri och vätskor går att rena och använda igen. Chassit går att smälta ner och göra en ny bil av. Och alla delar som är fungerande går att ta ur bilen och använda på en annan bil istället.

Det är dessa åtgärder som man kan få arbeta med om man är anställd på en bilskrot. Se över de bilar som kommer in för att plocka ut det som är farligt för miljön eller det som går att sälja vidare. Det kan vara allt från en ratt, en stereo eller däck till delar av motorn och andra funktionella delar. Läs mer om bilskrot på denna hemsida: https://www.bilskrotuddevalla.se/

19 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna