Vad händer på en bilskrot i Trollhättan?

Vad är det egentligen som händer på en bilskrot i Trollhättan? Är det bara demontering av bilar eller finns det fler saker som man kan syssla med på en bilskrot? Läs vidare för att få veta mer.

På en bilskrot är det mycket som händer, inte bara tillplattning av bilar som många verkar tro att det är. Det är så mycket mer som behöver göras innan man ens kan börja fundera på att platta till bilen i fråga. Om en bil inte längre fungerar som den ska och inte har något egentligt värde för någon, då kan man skicka den till en bilskrot. På bilskroten demonteras bilen ned och diverse delar plockas ut. Dessa delar kan vara direkt skräp som ingen vare sig vill ha eller behöver, men det kan också finnas delar från bilen som är helt felfria och som kan passa i någon annan bil.

Miljöfarligt avfall

Dessa delar kan man sedan få köpa från bilskroten. Dels över disk men även över nätet. Efter att alla delar tagits bort, både de dåliga och de som är användbara, så behöver man tömma bilen på alla miljöfarliga vätskor. Det finns mycket vätska i en bil och många miljöfarliga sådana. Dessa töms alltså innan bilen kan skrotas. Alla dessa vätskor tas om hand på ett sätt som är säkert för vår miljö. Allt det som inte går att sälja från bilen som ska skrotas plattas till eller blir till små kuber. Allting på en bilskrot tas om hand på bästa möjliga sätt.

2 Oct 2021

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna