Varför krångla när det finns däckhotell

Den som byter däck hemma vet att det bytet bara är en liten del av hela jobbet. Byter man vanor och lämnar in däcken på däckhotell blir livet mycket enklare.

Anton hade köpt sin första bil när han var 18 år. Han älskade att meka och byta däck. Letade man efter honom var det bara att gå till garaget. På den tiden var däckhotell var inte lika vanligt som det är idag.

Förr hade kompisar diskuterat däck och vilken typ av fälgar som var coolast. För att inte tala om de oändliga diskussionerna om hur däcken skulle förvaras för att hälla så bra som möjligt. Var det viktigt att de förvarades mörkt och torrt? Och kunde man lägga dem på förvaring trots att de var blöta?

Däckhotell är en fantastisk service

När det nu var dags att byta däck igen kände han ett motstånd som inte funnits där förr. Kanske berodde det på åldern eller den ömma ryggen. Han visste inte men var säker på att han inte någonsin ville byta däck igen om det inte var vid en punka. Så han bokade tid på en däckfirma med däckhotell.

Där tog de av däcken och satte på de han haft i bagaget. Istället för att baxa tillbaka dem i bilen rullades de iväg för att bli rengjorda och förvarade. Allt var klart på ett ögonblick. En lättnad spred sig i kroppen när Anton åkte därifrån. Han kände sig fri med massor av tid till att göra vad han ville.

9 May 2022

Välkommen

Välkommen till Motorentusiasters värld! På denna sida har vi valt en lite annorlunda approach och detta genom att fokusera mycket på bilens interiör snarare än på vad som finns under huven. 

Vi hoppas att vi ska kunna skapa en sida som du hela tiden väljer att återkomma till.

Senaste artiklarna